KASK Protone Icon test.

KASK Protone Icon test.
Kask Protone Icon
Når man har kørt cykel i nogle år, så udvikler man vaner og præferencer. 
Den hjelm du kører med er ofte noget du kender, har vænnet dig til og er tryg ved.
Især fittet på hjelmen er afgørende for om du vælger det ene eller det andet mærke.
For denne testers vedkommende har Specialized siden starten været mit foretrukne mærke når jeg skulle have ny hjelm.
Prevail-hjelmen har jeg kørt med i mange forskellige versioner og helt op til Prevail vent var det min foretrukne hjelm.
Da tiden kom til at udskifte (Det gør jeg ca hver anden sæson) valgte jeg dog at se på KASK i stedet.

Deres Protone har i årevis været team Ineos foretrukne hjelm og i den opdaterede version, Protone Icon er fittet, sikkerheden og designet optimeret med en lang række små upgrades.
Jeg har ikke tidligere kørt Protone så har ikke nogle referencer her. Jeg må nøjes med at tage hjelmen for det den er og se om jeg er tilfreds. 
Hjelmens design er lidt sit eget. Det jeg kan konstatere er følgende: Det tager lidt tid at vænne sig til det. I starten tænker man at der vel er lige vel meget udluftning foran i hjelmen. Det giver et lidt særligt look der er svært at beskrive mere dækkende. 
Den næste man ser er, at hjelmen ikke er lige så bred som andre hjelme. Den indvendige bredde er ca. identisk, men den fylder  en del mindre på hovedet. Det synes jeg personlig godt om.

Når man tager hjelmen på er spændesystemet det første man skal have styr på. Her skal man lige have fat i spændet og gøre dette klart inden man tager hjelmen ned over hovedet. Det vænner man sig hurtigt til.
Spændet er stort, uden på nogen måde at være kluntet. Det ligger godt i hånden og er nemt at betjene mens du er på cyklen.
Det kan komme MEGET langt ned i nakken, hvis du ønsker dette og det giver en utrolig alsidighed når det rigtige fit skal indstilles. Det er virkelig lækkert.
Remmen er næste punkt du skal håndtere. Her er halvdelen i nylon og den anden halvdel i imiteret læder. Det er VIRKELIG lækkert at bruge og det sidder helt til og bliver på samme sted hele tiden.

På landevejen skulle jeg lige bruge et par ture på at vænne mig til hjelmen. Især skulle spændet lige sættes det rigtige sted så det passede til min hovedform. Da jeg havde fundet den gode position blev hjelmen pludselig meget “usynlig” på hovedet og jeg glemte ofte at tænke på den.
Det er lidt det bedste kompliment jeg kan give et stykke cykeludstyr. Glemmer du det, så betyder det ofte at det gør lige det som det skal.
Jeg har indtil videre testet hjelmen i MEGET høje sommertemperaturer og her har ventilationen været rigtig god. I Kombination med hjelmens meget lave vægt på ca 230 gram giver det en utrolig let oplevelse på hovedet.

Protone Icon føles på en eller anden måde enormt lækker i det daglige. Min hjelm i højglans hvid er et stykke udstyr jeg virkelig synes giver en kæmpe ejerglæde. Der er en klar tilbøjelighed til at lave hjelmene matte i overfladen, men en højglans-finish giver bare en helt anden og meget mere eksklusiv fornemmelse i dagligdagen. Hjelmene du ser på billederne er i deres matte finish og den er voldsomt populær. Dette har jeg også kørt med på mine senest 5 hjelme. 
Overordnet er jeg virkelig glad for købet. Den står på ingen måde tilbage for andre brands, også de dyrere af slagsen. Man forstår udemærket hvorfor den er anvendt på Team Ineos, for den er SÅ god i brug at den lader rytteren koncentrere sig om opgaven på vejen frem for udstyret. Sidst men ikke mindst er looket altså noget man lærer at værdsætte over tid. Jeg er gået fra at være en lille smule skeptisk til virkelig at synes den er fed. Især det faktum at den er lidt mindre på hovedet er noget jeg godt kan lide.
En stor anbefaling herfra.

Læs næste

STROMER ST3
FACTOR LS 100 km test.